Politie rijdt fietsendieven in de wielen

woensdag 13 november 2013

Roermond - Door een tip van alerte burgers heeft de politie een tweetal aangehouden die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor de diefstal van tientallen fietsen. Een aantal fietsen is reeds aan de eigenaren teruggegeven.

Wijkagenten in Roermond werden vorige week dinsdag 5 november inde binnenstad aangesproken door burgers die hen tipte over twee personen diedruk bezig waren met het open slijpen van fietsen in de kelder van eenappartementencomplex aan de Leliestraat. De agenten stelden direct een onderzoekin de kelder, waar zij een man en vrouw aantroffen. Daar werden een tweetalfietsen aangetroffen, waarvan de sloten open waren geslepen. Ook werden een tasmet slijptol en betonschaar gevonden. Daarop zijn beide personen aangehouden opverdenking van diefstal danwel heling van deze fietsen.

Uit verhoor kwam naar voren dat de man en vrouw vermoedelijkbetrokken zijn geweest bij tachtig tot honderd fietsendiefstallen.Vervolgonderzoek van de politie richting de helers van de fietsen heeftuiteindelijk tot op heden geresulteerd in totaal tien aanhoudingen. Diversedusver aangetroffen fietsen zijn inmiddels aan de rechtmatige eigenarenteruggegeven. De man en vrouw zitten nog in bewaring.

Fietsendiefstal

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm vancriminaliteit. Is uw fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte. Als de politie eenfietsendief aanhoudt, blijkt vaak dat deze meerdere fietsen heeft gestolen.Aangifte doen heeft ook het voordeel dat de politie een beeld krijgt vanlocaties waar fietsen worden gestolen. Op die plekken houdt de politie dan eenextra oogje in het zeil.

2013100174

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Neer | 112 alarmeringen Neer | Goedkoop Tanken in Neer | Supermarkten in Neer | Weerbericht Neer