1,2 en 3 september: Mobile Media Lab naar Reuver, Blerick en Venlo

vrijdag 7 augustus 2015

Reuver/Blerick/Venlo - Vanuit de politie wordt heel wat gecommuniceerd. Doen we dat goed of kan het beter? Met die vraag is het Mobile Media Lab van de politie al een tijdje op weg in Nederland. In deze aangepaste truck met oplegger kunnen inwoners feedback op onze communicatiemiddelen geven. 1,2 en 3 september komt de truck naar Reuver, Blerick en Venlo. Eerder dit jaar stond de truck in Limburg al in Weert en in Stein.

Enqutes voor bezoekers

Wat vindt u van het gebruik van social media door de politie? Of dePolitie app? En onze inbraakpreventiefolders of voorlichtingsfilms? Om eenantwoord te krijgen op al deze vragen, en meer, werd een politiewervingstruckdie niet meer in gebruik was, aangepast tot het Mobile Media Lab (MML). In detruck wordt aan bezoekers gevraagd om een enqute van de politie in te vullen omzo antwoord te krijgen op bovenstaande vragen.

In dit rondtrekkende lab worden onder meer politie-collega?s, wijkbewoners,ondernemers en scholieren betrokken bij de doorontwikkeling van de communicatievan de politie. Het doel is uiteraard deze waar nodig te verbeteren. Tot voorkort stelde de politie onderzoekpanels samen voor onderzoek op centralelocaties. Er kwamen dan zelden mensen uit bijvoorbeeld het noorden of zuiden vanhet land. Nu komt de politie dus naar u toe.

Communicatie naar burgers

De reden waarom de politie naar u toe komt is dat de mogelijkheden vancommunicatie tussen u en de politie, veranderen. En de vraag is of wij het welgoed doen?. Door naar u toe te komen en u de mogelijkheid te geven om deze vraagte beantwoorden kan de relatie tussen burgers en politie verbeteren. Die relatietussen u en uw politie is van belang in onze veranderende maatschappij.

Locatie van het Mobile Media Lab

Op dinsdag 1 september is het Mobile Media Lab te vinden aan hetRaadhuisplein in Reuver. Van 13.00 uur tot 20.00 uur is de vrachtwagen van depolitie dan toegankelijk voor het publiek. Op woensdag 2 september staat detruck op de Kloosterstraat in Blerick. Dan zijn bezoekers welkom van 10.00 tot18.00 uur. Tot slot is het Mobile Media Lab donderdag 3 september te vinden inhet centrum van Venlo (Flujasplein, voormalige Vleesplein). Daar is iedereenwelkom van 14.00 tot 21.00 uur. U heeft bij alle locaties de mogelijkheid ombijvoorbeeld met de wijkagenten van het betreffende gebied van gedachten tewisselen over de manier waarop u met de politie en zij met u communiceren.

Ongevallensimulator, preventie fietsendiefstallen en Burgernet

In Reuver is er naast het bezoeken van de vrachtwagen ook demogelijkheid om plaats te nemen in een ongevallensimulator. Daarnaast worden erin Reuver onder de deelnemers onder andere slipcursussen verloot. Deze actieszijn daar opgezet in samenwerking met de gemeente Beesel.

Op alle locaties is er verder ook aandacht voor preventie tegenfietsendiefstallen. Ook informatie over bijvoorbeeld Burgernet is bij het MobileMedia Lab op 1,2 en 3 september te krijgen.

De politie heet u graag welkom om het Mobile Media Lab van de politie inReuver, Blerick of Venlo van dichtbij te komen bewonderen en de enqute in tevullen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Neer | 112 alarmeringen Neer | Goedkoop Tanken in Neer | Supermarkten in Neer | Weerbericht Neer