Illegaal vuurwerk in kofferbak

donderdag 25 december 2014

Roermond - De politie heeft woensdagavond een 20-jarige Roermondenaar een proces-verbaal gegeven, omdat hij vijf kilo illegaal vuurwerk in de kofferbak van zijn auto vervoerde.

Agenten hadden de man een stopteken gegeven, nadat zij hem met hoge snelheidhadden zien rijden op de Voorstad Sint Jacob. De man verklaarde dat hij hetvuurwerk in Belgi had gekocht en dat hij onderweg was om het op te slaan vooroud-op-nieuw. Het vuurwerk was niet voorzien van een keurmerk. Naast hetvuurwerk bleek de man ook een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich te hebben.

Zeer gevaarlijk

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. Grotepartijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekkenworden opgeslagen, zijn gevaarlijk voor omwonenden. Jaarlijks vindenpersoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel totgevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatiehebben over opslag of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of viaMeld Misdaad Anoniem, 0800-7000. In verband met het lopende onderzoek kunnenniet meer details worden verstrekt

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Neer | 112 alarmeringen Neer | Goedkoop Tanken in Neer | Supermarkten in Neer | Weerbericht Neer