Samenwerking Roemeense, Duitse en Nederlandse politie bij controle mobiel banditisme

zaterdag 4 juni 2016

Roermond - Politieagenten uit Roemenië, Duitsland en Nederland werken op zaterdag 4 juni in de gemeente Roermond samen in de strijd tegen internationale, rondtrekkende bendes. Dit gebeurt in de vorm van gezamenlijke patrouilles in onder andere de binnenstad van Roermond en bij het Designer Outlet, waarbij voor het eerst Roemeense politieagenten in uniform in Nederland gaan patrouilleren.

Deze criminele bendes, ook mobiel banditisme genoemd, maken zich veelvuldig schuldig aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, babbeltrucs, oplichting, skimming en zakkenrollerij. Deze rondtrekkende criminele groepen kunnen uit alle landen komen. In Nederland is een stijging te zien van mobiel banditisme vanuit Oost-Europa.

De controle vindt plaats binnen een gezamenlijke aanpak van de gemeente Roermond, politie en Openbaar Ministerie om dit mobiele banditisme een halt toe te roepen. Kern van de aanpak is om samen met andere partijen barrières op te werpen om Roermond zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor deze bendes. Aangezien deze rondtrekkende bendes handig gebruik weten te maken van de landsgrenzen om de pakkans zo klein mogelijk te maken, is internationale samenwerking onontbeerlijk. Ze verplaatsen zich binnen korte tijd over grote afstanden, waardoor ze lastig grijpbaar zijn voor de instanties van elk land waarin ze actief zijn.

Tijdens de controle van 4 juni gaat de Nederlandse, Duitse en Roemeense politie gezamenlijk patrouilleren in Roermond. Doel is om de internationale samenwerking te verbeteren en een afschrikkende werking te hebben naar potentiele daders.

De media kan deze controle bijwonen. Tussen 15.30 en 16.30 uur bestaat de mogelijkheid om met een wijkagent, die samen met een Duitse en Roemeense politieagent in de binnenstad patrouilleert, een gesprek te hebben of quote op te nemen. Is hiervoor belangstelling? Neem dan contact op met het medianummer van de politie in Limburg 088-1685305 voor de aanmelding. Dan zal ook de ‘opname locatie’ aangegeven worden. Voor en na genoemd tijdstip is het niet mogelijk om een quote op te nemen. De resultaten van de controles worden op zondag 5 juni via de gebruikelijke politiekanalen bekend gemaakt.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Neer | 112 alarmeringen Neer | Goedkoop Tanken in Neer | Supermarkten in Neer | Weerbericht Neer