Twee zaken opgelost door DNA-match

vrijdag 23 augustus 2013

Reuver / Hoensbroek - De politie heeft door onderzoek na een DNA-match een 23-jarige man uit Hoensbroek aangehouden als verdachte van een tweetal overvallen die gepleegd werden in 2010.

Uit onderzoek kwam naar voren dat het DNA van de man bleek tematchen met sporenmateriaal dat is aangetroffen bij overvallen in Reuver. Daaropis de verdacht aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 4 augustus 2010 vande Zeemanwinkel aan de Rijksweg in Reuver te hebben overvallen. Hij bedreigdehier met een wapen een aantal personeelsleden waarna hij een greep in de kassadeed en verdween. Bij de overval raakte niemand gewond.

Daarnaast is de man ook verdachte van een overval rondsluitingstijd op een frituur aan de Keulseweg in Reuver op 9 december 2010. Hierwerd een personeelslid bedreigd en door de verdachte tweemaal met een vuurwapengeschoten. Niemand raakte gewond en de verdachte vluchtte zonder buit inonbekende richting weg.

Wat is DNA?

Forensisch onderzoek biedt steeds meer mogelijkheden om deherkomst van biologische sporen te achterhalen. Deze sporen kunnen eenbelangrijke rol spelen bij de opheldering van diverse soorten misdrijven. Doorforensisch onderzoek is met deze biologische sporen een DNA-profiel vast testellen. Het kan leiden tot bewijsmateriaal in een strafzaak. DNA is over hetalgemeen uniek, al kan het zijn dat twee mensen (ergens ter wereld) precieshetzelfde DNA hebben. Zo hebben eeneiige tweelingen sowieso hetzelfde DNA.

Meer weten over DNA of forensisch onderzoek? Kijk dan opdezespeciale pagina.2010077954 / 2010121371

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Neer | 112 alarmeringen Neer | Goedkoop Tanken in Neer | Supermarkten in Neer | Weerbericht Neer