Hennepkwekerij aangetroffen

donderdag 30 mei 2013

Roermond - De politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Oosthoven een ontmantelde hennepplantage aangetroffen.

In de kelderruimte van het pand waren een viertal ruimtesingericht met 850 plantenpotten voor de productie van hennep. De planten warenreeds geoogst. Alle apparatuur en hennepresten zijn in beslag genomen en zullenworden vernietigd. De politie kwam de kwekerij door een anonieme melding dooronderzoek op het spoor. Er was sprake van diefstal van stroom.2013047149

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, danloopt u het risico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zichbezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schadedie de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijvendraaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie.Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit tewassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit?Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld MisdaadAnoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan despecialepagina op politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Neer | 112 alarmeringen Neer | Goedkoop Tanken in Neer | Supermarkten in Neer | Weerbericht Neer