Succesvolle preventieve actie Mobiel Banditisme

maandag 28 november 2016

Roermond - Afgelopen weekend hebben politieagenten uit Nederland, Roemenië en Duitsland, leden van de Koninklijke Marechaussee en medewerkers van Stadstoezicht Roermond succesvol samengewerkt in de strijd tegen Mobiel Banditisme.

Gezamenlijke patrouilles

Roemeense, Duitse en Nederlandse geüniformeerde politieagenten hebben samen gepatrouilleerd in de binnenstad en Designer Outlet Center in Roermond. Daarnaast is er aan de grens met Duitsland gecontroleerd.

Resultaat

Er werden acht personen aangehouden op verdenking van mobiel banditisme waaronder winkeldiefstal, heling, zakkenrollerij en het in het bezit hebben van geprepareerde tassen. Daarnaast vonden er drie aanhoudingen plaats in verband met witwassen en is één illegale vreemdeling opgepakt. Zes personen hadden nog een boete openstaan en twee voertuigen zijn buiten gebruik gesteld. Aan één persoon is een verkeersbekeuring uitgereikt  en twee bekeuringen zijn uitgeschreven in verband met een niet verzekerd motorvoertuig.

Mobiel Banditisme

De controles vinden met regelmaat plaats en zijn gericht op rondtrekkende, criminele bendes die zich veelvuldig schuldig maken aan verschillende misdrijven, zoals winkeldiefstallen en zakkenrollerij. Aangezien deze bendes handig gebruik maken van de landsgrenzen om zo hun pakkans zo klein mogelijk te maken, is internationale samenwerking noodzakelijk. Deze acties hebben dan ook tot doel om de internationale samenwerking te intensiveren en potentiele daders af te schrikken.

Gezamenlijke aanpak

De controles maken onderdeel uit van een gezamenlijke aanpak van de gemeente Roermond, politie en Openbaar Ministerie om dit zogenoemde mobiel banditisme een halt toe te roepen.

Kern van de aanpak is om samen met andere partijen barrières op te werpen om Roermond zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor deze bendes.

 

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Neer | 112 alarmeringen Neer | Goedkoop Tanken in Neer | Supermarkten in Neer | Weerbericht Neer